Image

Susret i proslava 800. obljetnice Porcijunkulskog oprosta, 16. i 17.09.2016. u Sigetu

Draga braćo i sestre, Gospodin Vam dao mir!
Velika franjevačka obitelj, u svijetu i kod nas, ove godine komemorira dva značajna franjevačka jubileja, pa i naše Vijeće franjevačkih zajednica Hrvatske i Bosne i Hercegovine u tom smislu priređuje zajednički susret/spomen, 16. i 17. rujna ove godine pri franjevačkoj crkvi i samostanu Sv. Križa u zagrebačkom Sigetu (Novi Zagreb).
Radi se o proslavi 800. obljetnice Asiškog oprosta (tzv. Porcijunkulski oprost) i spomenu 500. obljetnice diobe Prvoga franjevačkog reda. Vijeće franjevačkih zajednica odlučilo je da ta zajednička komemoracija bude pri Franjevačkom samostanu i crkvi sv. Križa u Sigetu (Novi Zagreb), i to u petak, 16. rujna 2016. popodne i subotu, 17. rujna većim dijelom dana.
U petak, 16. rujna popodne, s početkom u 16.30, predviđen je studijski skup na obje teme.
U subotu, 17. rujna dopodne, s početkom u 9,30 sati, predviđen je molitveno-liturgijski susret s pokorničkim slavljem (fra Ante Vučković) i euharistijskim slavljem (biskup Vlado Košić). Nakon predaha u 14h predviđen je dramski dijalog na temu Franjina mirotvorstva (prema romanu fra Bernardina Škunce) u izvedbi dvojice vrsnih kazališnih glumaca i pedagoga (Ivan Ševo i kolega). Na kraju se dvodnevni susret završava duhovno-molitvenim skupom s obredom poslanja i razlaza.

Iz Samobora ćemo organizirano, OFS i svi ostali koji žele (pozivamo posebno naše drage framaše), ići u subotu 17.9. na cjelodnevni susret. Tko želi ići molim da se najkasnije do 10.9.2016.g. prijavi (mob: 091 2002 603 – s.Božica) kako bismo na vrijeme mogli organizirati adekvatan prijevoz ovisno o broju zainteresiranih.
Mir i dobro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *